1 Regi 17 – Proorocul Ilie

Share Trimite Pagina unui Prieten Trimite Pagina unui Prieten
O Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici o nota inca)
Loading ... Loading ...

1 Regi 161 Regi sau 3 Imparati1 Regi 18

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

1 Regi 17

Proorocul Ilie.

1 Ilie, Tisbitul, unul din locuitorii Galaadului, a zis lui Ahab: Viu este Domnul, Dumnezeul lui Israel, al carui slujitor sint, ca in anii acestia nu va fi nici roua, nici ploaie, decit dupa cuvintul meu.”
2 Si cuvintul Domnului a vorbit lui Ilie, cu aceste vorbe:
3 Pleaca de aici, indreapta-te spre rasarit, si ascunde-te linga piriul Cherit, care este in fata Iordanului.
4 Vei bea apa din piriu, si am poruncit corbilor sa te hraneasca acolo.”
5 El a plecat si a facut dupa cuvintul Domnului. S-a dus si s-a asezat linga piriul Cherit, care este in fata Iordanului.
6 Corbii ii aduceau pine si carne dimineata, si pine si carne seara, si bea apa din piriu.
7 Dar dupa citava vreme piritul a secat, caci nu cazuse ploaie in tara.
8 Atunci cuvintul Domnului i-a vorbit astfel:
9 Scoala-te, du-te la Sarepta care tine de Sidon, si ramii acolo. Iata ca am poruncit acolo unei femei vaduve sa te hraneasca.”
10 Ilie s-a sculat, si s-a dus la Sarepta. Cind a ajuns la poarta cetatii, acolo era o femeie vaduva care stringea lemne. El a chemat-o, si a zis: Du-te si adu-mi, te rog, putina apa intr-un vas, ca sa beau.”
11 Pe cind se ducea ea sa-i aduca, a chemat-o din nou, si a zis: Adu-mi, te rog, si o bucata de pine in mina ta.”
12 Si ea a raspuns: Viu este Domnul, Dumnezeul tau, ca n-am nimic copt, n-am decit un pumn de faina intr-o oala si putin untdelemn intr-un ulcior. Si iata, string doua bucati de lemne, apoi ma voi intoarce si voi pregati ce am pentru mine si pentru fiul meu: vom minca si apoi vom muri.”
13 Ilie i-a zis: Nu te teme, intoarce-te si fa cum ai zis. Numai, pregateste-mi intii mie cu untdelemnul si faina aceea o mica turta, si adu-mi-o; pe urma sa faci si pentru tine si pentru fiul tau.
14 Caci asa vorbeste Domnul, Dumnezeul lui Israel: Faina din oala nu va scadea si untdelemnul din ulcior nu se va imputina, pina in ziua cind va da Domnul ploaie pe fata pamintului.”
15 Ea s-a dus, si a facut dupa cuvintul lui Ilie. Si multa veme a avut ce sa manince, ea si familia ei, si Ilie.
16 Faina din oala n-a scazut, si untdelemnul din ulcior nu s-a imputinat, dupa cuvintul pe care-l rostise Domnul prin Ilie.
17 Dupa aceea, fiul femeii, stapina casei, s-a imbolnavit. Si boala lui a fost atit de cumplita incit n-a mai ramas suflare in el.
18 Femeia a zis atunci lui Ilie: Ce am eu a face cu tine, omule al lui Dumnezeu? Ai venit la mine doar ca sa aduci aminte lui Dumnezeu de nelegiuirea mea, si sa-mi omori astfel fiul?”
19 El i-a raspuns: Da-mi incoace pe fiul tau.” Si l-a luat dela sinul femeii, l-a suit in odaia de sus unde locuia el, si l-a culcat pe patul lui.
20 Apoi a chemat pe Domnul, si a zis: Doamne, Dumnezeule, oare atit de mult sa mihnesti Tu chiar pe vaduva aceasta, la care am fost primit ca oaspete, incit sa-i omori fiul?”
21 Si s-a intins de trei ori peste copil, a chemat pe Domnul, si a zis: Doamne, Dumnezeule, Te rog, fa sa se intoarca sufletul copilului in el!”
22 Domnul a ascultat glasul lui Ilie, si sufletul copilului s-a intors in el, si a inviat.
23 Ilie a luat copilul, l-a pogorit jos in casa din odaia de sus, si l-a dat mamei sale. Si Ilie a zis: Iata, fiul tau este viu.”
24 Si femeia a zis lui Ilie: Cunosc acum ca esti un om al lui Dumnezeu, si cuvintul Domnului in gura ta este adevar!”
1 Regi 161 Regi sau 3 Imparati1 Regi 18

Share

Trebuie sa va identificati pentru a scrie un comentariu.

usa online pharmacy